AANVRAAG VOORLICHTING


Wil je graag een voorlichting over alcohol en/of andere drugs, gamen in internetgebruik? Dat kan! DrugsKompas geeft voorlichting met een aansprekend programma, op maat gemaakt, afhankelijk van jouw specifieke vraag en op locatie in de regio Haaglanden.

Voor wie?

  • jongeren/ leerlingen/ studenten
  • ouders
  • docenten
  • hulpverleners, professionals en vrijwilligers die te maken (kunnen) krijgen met middelengebruik

Waarover?

Jongeren, leerlingen, studenten
“Welke middelen zijn er allemaal en wat zijn de effecten en risico’s?” “Ik gebruik een paar keer in de maand XTC: loop ik nu gevaar?” Enkele voorbeelden van vragen die aan ons worden gesteld. Onze voorlichting aan jongeren, leerlingen, studenten is laagdrempelig, interactief, zonder oordeel, maar met betrouwbare informatie.

Ouders
Hoe kun je als ouder in gesprek gaan met je kind over alcohol, drugs of gamen? Wat is het belang van weerbaarheid als het gaat over genotmiddelen? Wanneer loopt je kind (extra) risico? DrugsKompas organiseert ouderavonden waarbij ouders volop de gelegenheid krijgen om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Docenten
Drugsgebruik wordt niet getolereerd op jouw school. Toch weet je dat er wordt gebruikt. Hoe kun je het gebruik signaleren? Hoe ga je een gesprek aan met de leerling? Hoe kun je ze begeleiden en indien nodig toeleiden naar de hulpverlening? Wat is de rol van de school en hoe betrek je de ouders erbij? De docententraining ‘Signaleren en begeleiden’ biedt informatie en advies.

Hulpverleners, professionals en vrijwilligers
Binnen je werk heb je of kun je te maken krijgen met middelengebruik. Je wilt graag meer weten over de effecten en de risico’s van de verschillende middelen en hoe je met iemand hierover in gesprek kunt gaan. De trainingen ‘Basiscursus verslaving en verslavende middelen’ en ‘Motiverende gespreksvoering’ helpen je op weg.

Wat kost het?

Dankzij de financiering van de gemeente Den Haag kunnen wij het merendeel van onze activiteiten kosteloos aanbieden.

Geïnteresseerd?

Vul dan het onderstaand formulier in. Binnen 3 werkdagen wordt er contact met je opgenomen.

Anti-spam, los de som op: