Testservice

​​​​​​​Mededeling
UPDATE 16-3-2021

Vanwege de coronapandemie zijn er meer risico’s verbonden aan het gebruiken van drugs dan normaal. Wil je alsnog op korte termijn drugs gaan gebruiken? Laat dan je drugs testen door telefonisch een afspraak te maken met de Testlijn: 06 13 61 48 07 (bereikbaar op maandag en woensdag van 16.00-18.00 uur).

Aan het gebruik van drugs zijn altijd risico's verbonden. Wil je geen risico lopen? Gebruik dan niet!

Het is bekend dat binnen het uitgaanscircuit diverse drugs worden gebruikt. Wil je toch gebruiken en wil je weten wat er in je drugs zit en welke risico’s je kunt lopen? Dan kun je je drugs anoniem laten testen bij de testservice. Doel van de testservice is inzicht krijgt in wat er op de markt van illegale uitgaansdrugs wordt aangeboden. Daarnaast is het van belang om gevaren voor de volksgezondheid al in een vroeg stadium te signaleren. Je krijgt ook voorlichting over de effecten en de risico's.

Accordeon testservice

Wat wordt er wel en wat niet getest?

Wat de Testservice wel test zijn pillen, poeders en vloeistoffen die in het uitgaanscircuit worden gebruikt. Denk hierbij aan:

 • XTC (MDMA)
 • speed (amfetamine)
 • cocaïne
 • GHB
 • ketamine
 • LSD
 • 2CB
 • 4-FMP


Er zijn ook drugs die niet door de Testservice worden getest, namelijk:

 • paddo's
 • medicijnen
 • cannabis (hasj en wiet)
 • anabolen
 • alcohol
 • smartshopproducten
 • grondstoffen voor drugs.

Hoe werkt het testen?

Pillen
Bij pillen wordt er een sneltest uitgevoerd: met een zuurtest wordt bepaald om welk middel het vermoedelijk gaat. Deze test geeft alleen een indicatie. Bij een pil wordt tevens aan de hand van verschillende kenmerken (logo, diameter, dikte, profielen, kleur en dergelijke) gekeken of deze op de landelijke herkenningslijst staat. Deze lijst wordt wekelijks aangepast. Als dit niet het geval is, kun je de pil naar het laboratorium laten opsturen. Zelf je pillen testen? Bedenk dat de uitslag van zelftests weinig zeggen over de hoeveelheid werkzame stoffen.

Poeders, capsules, vloeistoffen en dergelijke
De stoffen worden doorgestuurd naar een laboratorium. Daar kan precies worden nagegaan om welke stoffen het gaat en de hoeveelheid werkzame stof(fen).Voor een analyse in een laboratorium is ongeveer 1/10 gram (100 milligram/mg) poeder nodig. Om een indicatie te krijgen om welk middel het mogelijk gaat, kan de zuurtest ook bij poeders en capsules worden gedaan. Voor vloeistoffen is dit niet mogelijk.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Het resultaat van de zuurtest krijg je gelijk te horen, maar dit is nog niet de definitieve uitslag van de test! Na een week kun je bellen voor de volledige laboratoriumuitslag. Als het druk is, kan de uitslag iets langer op zich laten wachten. Op basis van het laboratoriumonderzoek krijg je te horen welke stoffen er in je drugs zitten en in welke verhouding. De samenstelling kan dusdanig gevaarlijk zijn, dat het gebruik wordt afgeraden. Dit wil echter niet zeggen dat er veilige drugs zijn, want alle drugs zijn risicovol om te gebruiken.

Verder kunnen er aan de testuitslag geen rechten worden ontleend. De tester, de deelnemende organisatie en het laboratorium kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het gebruik van welke drugs dan ook.

Wat zijn de voorwaarden?

De testservice is anoniem en is alleen bedoeld voor de gebruiker. Er wordt dus niet getest voor ouders, hulpverleners, docenten, dealers, producenten of anderen.
Er worden geen grondstoffen getest. Als na laboratoriumanalyse blijkt dat er een monster is aangeboden dat grondstoffen bevat, wordt de uitslag van de test niet doorgegeven.
Er worden uitsluitend drugs getest die uit Nederland komen.

Waar zit de Testservice?

​​​​​​​Het testen in Den Haag wordt gedaan door DrugsKompas (onderdeel van Indigo Preventie Haaglanden). Vanwege de coronamaatregelen is de Testservice op dit moment alleen bereikbaar op afspraak. Lees a.u.b. de mededeling bovenaan deze pagina.

 

DrugsKompas (Indigo Preventie)
Lijnbaan 4 (gebouw PsyQ)
2512 VA Den Haag
Testlijn: 06 13 61 48 07
vragen@drugskompas.nl


Test it!
Overige testlocaties