KETAMINE


LET OP: vervuilde drugs in omloop!

DIMS, 12 januari 2018 – De afgelopen week zijn er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) drugspoeders ingeleverd, waarin het zeer gevaarlijke atropine is aangetroffen. De ketamine- en cocaïnepoeders zijn bij verschillende testlocaties in Noord-Brabant aangeleverd. Daarnaast zijn er begin dit jaar bij het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) meldingen geweest van gezondheidsincidenten in Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond waarbij er vermoedelijk sprake was van blootstelling aan atropine.

Bij een overdosering atropine worden de volgende symptomen waargenomen: rusteloosheid, verwijde pupillen, warme en droge huid, droge mond, wazig zien, koorts, paniek, slechte coördinatie, hartkloppingen, verwardheid, hallucinaties, gedaald bewustzijn (tot bewusteloosheid) en epileptische verschijnselen. De ademhalings- en hartritmestoornissen kunnen in het ergste geval leiden tot de dood. De instellingen voor verslavingszorg Novadic-Kentron en Antes waarschuwen de komende weken gebruikers actief voor deze levensgevaarlijke situatie, onder meer via flyers in het uitgaansleven en via sociale media. Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gebracht en is men in verhoogde staat van alertheid.

De meldingen beperken zich momenteel tot Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond. Toch kunnen met atropine vervuilde drugs overal in Nederland opduiken en kunnen mensen onwel worden na gebruik ervan. Laat daarom altijd je drugs testen. Zie www.drugs-test.nl voor adressen. Gebruik van drugs is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet.

Meer informatie: www.DrugsRedAlert.nl + video over RedAlert
Voor advies in geval er vermoeden is van blootstelling aan atropine bij personen: 030-274 8888, www.vergiftigingen.info.

Weinig van je omgeving begrijpen en het gevoel hebben dat je in een film zit? De dissociatieve drug Ketamine kan dat gevoel geven. Gebruikers beschrijven een dromerige toestand bij lage doseringen en de ‘K-hole’ bij hogere doseringen. Hoe dit precies zit lees je hier.

Wat is ketamine?
Wat is de werkzame stof van ketamine?
Wat zijn andere namen voor ketamine?
Hoe gebruik je ketamine?

Wat is ketamine?

Ketamine is een synthetische stof en van oorsprong een narcosemiddel. Het is vooral verkrijgbaar als poeder, maar is ook beschikbaar als injectievloeistof en in mindere mate als pilvorm.

Wat is de werkzame stof van ketamine?

Ketamine.

Wat zijn andere namen voor ketamine?

Special K, Vitamin K, Keta of K.

Hoe gebruik je ketamine?

Ketamine wordt gesnoven. In vloeibare vorm kan het worden geïnjecteerd in een spier en pillen worden geslikt.


Heb je een vraag of wil je meer weten? Vul dan onderstaand formulier in.

Anti-spam, los de som op: