Als een ander gebruikt

Gebruikt je ouder, je partner of iemand anders in je directe omgeving? Dan kun je hier zelf ook last van hebben. Je kunt contact met ons opnemen voor gesprekstips en advies voor jezelf.

Als een ouder gebruikt

Als een ouder gebruikt

Misschien vind je het niet fijn om vrienden mee naar huis te nemen, omdat je je schaamt voor het gedrag van je ouder. Of misschien zijn thuis de rollen omgedraaid en zorg jij meer voor je ouder dan je ouder voor jou.
Door de thuissituatie kun jij ook klachten krijgen. Er is verschillende ondersteuning voor jou mogelijk. Hieronder volgt een opsomming van organisaties en websites die voor jou bestemd zijn en/of voor je ouder.

Als je partner of naaste gebruikt

Als je partner of naaste gebruikt

Als je partner of een andere naaste of familielid alcohol en/of andere drugs gebruikt, dan kun jij last hebben van gevoelens als schaamte, schuld, machteloosheid, boosheid of onwetendheid. Partners, naasten en familieleden zijn vaak op zoek naar hulp en ondersteuning voor de ander, maar... het is ook van belang om goed voor jezelf te blijven zorgen. We kunnen je daarbij adviseren.

Landelijk zijn er verschillende (zelfhulp)organisaties en waarbij je terecht kunt voor informatie, advies, lotgenotencontact of een luisterend oor.

Landelijke organisaties