Algemeen

Er is veel aandacht voor drugs. Regelmatig wordt gewaarschuwd voor nieuwe drugs. Ouders maken zich zorgen. Er wordt voorlichting gegeven op scholen. Maar wat zijn drugs eigenlijk? Wat doen ze nu precies? In het Drugs ABC vind je meer informatie over verschillende drugs. Heb je na het lezen nog vragen? Dan vind je onder de informatie bij elke soort drug een veld waar je je vraag kunt stellen.

Drugs Content - Upto current page

Accordeon - algemeen - wat - hoe

Definitie drugs

Drugs zijn stoffen die het menselijk bewustzijn beïnvloeden en om die reden worden gebruikt (Van Epen).
Drugs zijn middelen die de hersenen prikkelen waardoor er geestelijke en lichamelijke effecten optreden (psychoactieve werking).

Indeling drugs

Hard- en softdrugs
Kijk voor meer informatie bij FAQ onder Wat zegt de wet?

Werking
De werking van de verschillende drugs kun je onderverdelen in drie categorieën: verdovend, stimulerend en bewustzijnsveranderend.
Er zijn middelen waarbij een lage dosering een ander effect heeft dan een hogere dosering.

Natuurlijk of synthetisch
Sommige drugs komen rechtstreeks uit de natuur, bijvoorbeeld cannabis, paddo’s, tabak, koffie en diverse ecodrugs. Er zijn ook middelen die gewonnen worden uit natuurlijke producten en chemisch worden bewerkt. Zo wordt cocaïne gemaakt van de cocaplant en opiaten (heroïne, morfine e.d.) worden gewonnen uit de papaverplant. Tot slot zijn er de synthetische drugs die worden gemaakt in laboratoria.

Drugs Content - Upto current page

Call to action knop