Heroïne

Heroïne is een van de bekendste drugs. En niet zonder reden, want het sterk verslavende heroïne heeft al menig leven in zijn greep gehouden. De groep gebruikers van heroïne is gestaag aan het dalen, en dat is maar goed ook...

Heroine-werking-drugs-content

Wat en hoe-heroine

Wat is heroïne?

Heroïne is een chemisch product, maar heeft een natuurlijke bron. Het is een opiaat, een opiumproduct. Opiaten zitten in de papaverplant, de Papaver Somniferum. Ruwe opium wordt gewonnen door het insnijden van de onrijpe zaadbol. Het melksap dat hieruit lekt wordt ingedroogd en de donkerbruine stof die dan ontstaat is ruwe opium. Uit ruwe opium wordt vervolgens via een chemisch proces morfine gewonnen (ruwe opium bevat 5 à 15% morfine). Van morfine wordt heroïne gemaakt. Heroïne is een korrelig poeder. Er zijn diverse soorten: wit, (licht)roze, lichtbruin en bruin poeder. In Nederland is bijna alleen de bruine variant te koop.

Wat is de werkzame stof van heroïne?

De werkzame stof is heroïne (diacetylmorfine, diamorfine).

Wat zijn andere namen voor heroïne?

Smack, horse, horse dope, brown sugar of bruin.

Hoe gebruik je heroïne?

Heroïne kan op verschillende manieren worden gebruikt.

Roken (dampen inhaleren)
Roken vanaf folie wordt ‘chinezen’ of ‘chasing the dragon’ genoemd. De dampen die vrijkomen door de heroïne te verhitten worden geïnhaleerd met een kokertje of buisje. Roken is de meest voorkomende vorm van gebruik.

Spuiten/ injecteren
Hierbij wordt heroïne vermengd met citroenzuur en water of met ascorbine. Vervolgens wordt dit mengsel op een lepel gelegd en verhit, waardoor de heroïne oplost. Via een spuit kan deze substantie worden geïnjecteerd in een ader. De stof komt dan direct in je bloedbaan terecht en via je bloed in je hersenen. Voor de opmars van AIDS, HIV en hepatitis werd heroïne hoofdzakelijk gespoten.

Snuiven, roken vermengd met tabak, eten en drinken
Deze gebruikswijzen komen zelden voor.

Common - After current page

Call to action knop