Over DrugsKompas

Medewerkers DrugsKompas
DrugsKompas is een onderdeel van Indigo Preventie, Indigo Haaglanden. Onze medewerkers zijn preventiedeskundigen die op de hoogte zijn van feiten, trends en ontwikkelingen op het gebied van alcohol, drugs, gamen en social media.

Voor wie is DrugsKompas?
DrugsKompas is er met name voor jongeren (12 t/m 23 jaar) uit de regio Den Haag en Zoetermeer met uiteenlopende vragen over alcohol en/of andere drugs en gamen. Ook ouders, docenten en intermediairs kunnen met vragen bij ons terecht.

Wat is het doel van DrugsKompas?
DrugsKompas heeft als doel risico’s rondom middelengebruik zoveel mogelijk te beperken en te voorkomen. DrugsKompas houdt rekening met de landelijke richtlijnen van NIX18. Deze leeftijdsgrens wordt niet alleen aangehouden bij alcohol en tabak, maar ook bij de andere (illegale) genotmiddelen.
Probeer het gebruik van alcohol of andere drugs zolang mogelijk uit te stellen. Gebruik je toch? Weet dan waar je staat en wat je eraan kunt doen om dit zelf te veranderen. Wees op de hoogte van wat drugs met je doen en wat je kunt doen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Wat doet DrugsKompas?
Bij DrugsKompas kun je op verschillende manieren terecht met vragen over je eigen gebruik, het gebruik van vrienden of van je ouders. Wil je  een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Jouw vraag wordt objectief, met respect en betrouwbaar behandeld.
Wij geven ook voorlichtingen en trainingen op maat aan verschillende doelgroepen. Kijk voor meer informatie verder op onze site bij voorlichting.