Smartproducts en ecodrugs

Smartproducts en ecodrugs

 

Common - Upto current page - No content

SMARTPRODUCTS FAQ accordeon

Wat is een ‘verantwoorde’ hoeveelheid smartproducts en ecodrugs?

Voor alle drugs geldt dat een veilige dosering niet bestaat. Als je geen risico’s wilt lopen, gebruik dan niet. Een verantwoorde hoeveelheid heeft niet alleen te maken met de dosering (meer info over de Zinbergtheorie).

Wat zijn de effecten van smartproducts of ecodrugs?

Smartproducts en ecodrugs kennen verschillende effecten, zowel gewenste als ongewenste. Gewenste effecten kunnen op den duur zorgen voor ongewenste effecten (meer info over (on)gewenste effecten van smartproducts en ecodrugs).

Wat zijn de risico’s van smartproducts of ecodrugs?

Smartproducts en ecodrugs worden om verschillende redenen gebruikt. Dit kan zorgen voor zowel lichamelijke als psychische risico's (meer info over (on)gewenste effecten van smartproducts en ecodrugs).
 

Hoe kun je de risico’s van smartproducts en ecodrugs zoveel mogelijk beperken?

Gebruik van drugs gaat altijd gepaard met risico’s. Als je toch wilt gebruiken, probeer de risico’s dan zoveel mogelijk te beperken. De onderstaande tips hebben betrekking op drugsgebruik in het algemeen.

  • Gebruik alleen als je geestelijk gezond bent en lekker in je vel zit. Als je gebruikt om gevoelens van stress, angst, paniek, somberheid en dergelijke niet te willen voelen, loop je extra risico op het ontwikkelen van een verslaving.
  • Als je ziek bent, een lichamelijke aandoening hebt of ongezond leeft, loop je meer risico op gezondheidsproblemen. Kijk ook eens bij effecten.
  • Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de (on)gewenste effecten en de risico’s op de lange termijn. Gebruik hiervoor objectieve informatie van websites zoals deze. Bedenk dat de ervaringen die anderen hebben niets zeggen over de effecten die jij gaat ervaren.
  • Gebruik je medicijnen? Laat je dan goed informeren door je behandelend arts of apotheker. Gecombineerd gebruik van drugs en medicijnen kan zorgen voor ongewenste effecten.
  • Gecombineerd gebruik van verschillende drugs kan leiden tot ongewenste effecten en extra risico’s.
  • Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Gebruik dan niet.
  • Gebruik niet als je nog gaat deelnemen aan het verkeer!
  • Gebruik niet tijdens je opleiding, je werk of in een andere situatie waarbij het onverstandig is om onder invloed te zijn.
  • Je grenzen vervagen als je onder invloed bent. Gebruik een condoom en vrij veilig!

Wanneer ben je verslaafd aan smartproducts of ecodrugs?

Je bent niet van de ene op de andere dag verslaafd. Daar gaat een heel proces aan vooraf (meer info over het verslavingsproces).Smartproducts en ecodrugs hebben een geringe kans op het ontwikkelen van een verslaving. Gebruikers kunnen wel het idee hebben niet meer goed te kunnen functioneren zonder een bepaald middel.

Hoe lang blijven smartproducts en ecodrugs aantoonbaar?

Hoe lang een stof aantoonbaar is hangt af van hoe vaak, hoe lang en hoeveel je gebruikt. De afbraak varieert per persoon. Stoffen zijn langer aantoonbaar in urine en minder lang in bloed. Voor smartproducts en ecodrugs is geen algemene informatie met betrekking tot aantoonbaarheid.

Wat zegt de wet over smartproducts en ecodrugs?

De meeste producten in deze categorie drugs vallen onder de Warenwet. In deze wet staat tevens specifieke informatie over voedingssupplementen en kruidenpreparaten.

 

Hoeveel mensen gebruiken smartproducts of ecodrugs

Er staan geen specifieke cijfers over het gebruik van smartdrugs of ecodrugs vermeld in de Nationale Drugs Monitor.

Overige info smartproducts en ecodrugs